Droog slapen kun je leren

brother sister sleep

Informatiebijeenkomst over Bedplassen

Bedplassen komt veel voor. Ruim 1 op de 6 kinderen van zes jaar plast nog geregeld in bed. Ook bij oudere kinderen en volwassenen komt dit probleem vaker voor. Dit kan gevoelens van schaamte en onzekerheid opwekken. Gelukkig blijkt het in 98% van de gevallen niet om een lichamelijke afwijking te gaan. Met de juiste aanpak is droog slapen goed te leren. Daarom organiseert de GGD Midden-Nederland voor ouders uit de regio Eemland met kinderen van 5 jaar en ouder de informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 09 oktober 2013 in Amersfoort. Ouders kunnen rekenen op praktische informatie en advies om het ’s nachts zindelijk worden van hun kind te helpen bevorderen.

De informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’ bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte geeft de jeugdverpleegkundige inzicht in de mogelijke oorzaken van bedplassen en de factoren die droog slapen belemmeren en bevorderen. In het tweede gedeelte komen de verschillende methoden om droog te leren slapen aan bod. Enkele voorbeelden zijn: de wakker maken methode, de kalendermethode, de beloningsmethode en voor oudere kinderen het gebruik en de toepasbaarheid van de plaswekker. Met behulp van deze informatie zijn veel ouders in staat om voor hun kind de meest geschikte aanpak te bepalen en het ’s nachts zindelijk worden positief te beïnvloeden.

Datum en locatie

De bijeenkomst wordt regelmatig gegeven op de Zonnehof in Amersfoort. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie en aanmelding

Deelname aan de informatiebijeenkomsten is alleen mogelijk op basis van aanmelding en bevestiging. Aanmelden of meer informatie vragen kan via:

GGD Midden-Nederland, afdeling Jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar, tel. (033) 460 00 46, e-mail jeugdgezondheidszorg@ggdmn.nl

Informatie over ‘Droog slapen kun je leren’ vindt u ook op website www.ggdmn.nl.

Hulp nodig of vragen?