Buurtgezinnen in Eemnes

Buurtgezinnen Logo

Buurtgezinnen is er in Blaricum, Eemnes en Laren om gezinnen die steun kunnen gebruiken te koppelen aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Buurtgezinnen zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin, versterkt de gemeenschapszin en vermindert beroepsmatige hulp en uithuisplaatsingen.

Voorkomen

Met de pilot Buurtgezinnen wil de gemeente grotere problemen binnen gezinnen voorkomen en daarmee ook het beroep op zwaardere begeleiding verlagen. Gezinnen die steun bieden, zijn een vorm van informele hulp. Deze hulp is een belangrijke aanvulling op het formele jeugdhulpaanbod.

Aanmelden of meer informatie?

Heleen Zomers is met veel enthousiasme gestart als coördinator voor Buurtgezinnen in Eemnes en Blaricum: “Ik ben moeder van een tweeling en woon sinds 2008 met veel plezier in het mooie Eemnes. In ieders leven zijn er wel periodes dat je wat meer hulp kunt gebruiken. Gelukkig zijn er veel mensen bereid om die hulp te geven. De reden dat Buurtgezinnen mij zo aanspreekt is dat de hulp alledaags en vriendelijk is en daardoor laagdrempelig." 

Wie wel wat steun kan gebruiken of juist steun wil geven, kan contact opnemen met Heleen (heleen@buurtgezinnen.nl) of zich aanmelden via de website of via Facebook: Buurtgezinnen in Eemnes

Hulp nodig of vragen?