Iedereen vrij

kinderen Nederlandse vlag

Het is mei! Een maand vol feestelijkheden maar ook momenten van bewustzijn: de dag van de arbeid, op 4 mei herdenkingsdag, gevolgd door bevrijdingsdag en half mei is het ook nog moederdag. Veel te doen dus. Wij besteden deze maand in het bijzonder aandacht aan onze vrijheid. Want vaak staan we niet voldoende stil bij het feit dat vrijheid een voorrecht is in plaats van een recht. Vrijheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend en het is iets dat je moet koesteren als je het hebt.

We beseffen meestal niet dat vrijheid feitelijk een luxe is. Het wil namelijk niet alleen zeggen dat je in een land leeft waar geen oorlog is, maar dat je ook niet belemmerd wordt door zaken als ziekte, een handicap of armoede. Ook het feit dat je kinderen mogen kiezen wie en wat ze willen worden, is een teken van vrijheid dat we niet zomaar voor lief moeten nemen.

Die vrijheid is niet vanzelfsprekend. Die maak je met z’n allen. Deze maand daarom artikelen en posts die je niet alleen bewust maken van je vrijheid, maar je ook uitdagen te helpen om die te bewaken.

Verder is mei natuurlijk ook een maand om lekker te genieten van de lente. Ga er regelmatig op uit en kijk flink om je heen. Lammetjes, kleine eendjes en de natuur geven je namelijk ook een vrij gevoel.

Hulp nodig of vragen?