Viore start groep voor kinderen

flyer viore MEE jonge mantelzorger

Viore start op 15 mei in samenwerking met Stichting MEE een groep speciaal voor kinderen van 7 – 12 jaar die een (groot)ouder met kanker hebben. In deze groep kunnen zij op een creatieve manier uiting geven aan hun gevoelens en gedachten en in contact komen met leeftijdsgenootjes die in dezelfde situatie zitten.

De diagnose van kanker bij een (groot)ouder is een ingrijpende gebeurtenis voor het hele gezin. Kinderen worden vaak geconfronteerd met een scala aan emoties en uitdagingen, variërend van verdriet en angst tot frustratie en gevoelens van eenzaamheid. Met de start van deze groep geeft Viore een aanzet om kinderen op een creatieve manier hun gevoelens en gedachten te laten uiten en in contact te komen met kinderen die in een vergelijkbare situatie zitten.

Gedurende een periode van 7 weken zullen kinderen wekelijks samenkomen bij Viore op de Oosterengweg 44 in Hilversum. Naast het verkennen en uiten van hun gevoelens en gedachten door middel van creatieve activiteiten, worden ze aangemoedigd om hun innerlijke kracht te ontdekken om te leren omgaan met de impact van kanker.

Insteek is dat kinderen zich vrij kunnen uiten door middel van creativiteit zonder zich zorgen te maken over het uitleggen van hun gevoelens aan anderen. Als zij willen kunnen zij hun verhalen vertellen. Maar dat hoeft niet. Na 6 bijeenkomsten met verschillende thema's zullen de kinderen hun kunstwerken presenteren tijdens een afsluitende expositie, waar familieleden welkom zijn.

tekst voor kinderen:

Heeft jouw vader, moeder, broer of zus (of misschien wel opa of oma) kanker? Dan kan je je daarom wel eens heel verdrietig, boos, angstig of alleen voelen. In deze groep kun je op een creatieve manier uiting geven aan je gevoelens en ook ontdekken waar jouw kracht ligt om te leren omgaan met kanker. Je ontmoet andere kinderen die hetzelfde meemaken als jij. En als je wilt kun je je verhalen vertellen. Maar dat hoeft niet. Het fijne is dat je niets hoeft uit te leggen, je kunt je uiten in creativiteit en je snapt elkaar. Na 6 bijeenkomsten met verschillende thema’s sluiten we af met een expositie van alle kunstwerken voor familie!

Deelname is gratis

  • Startdatum: woensdag 15 mei 2024
  • Wanneer: iedere woensdag 15:30-17:00
  • Aantal bijeenkomsten: 7 (6 bijeenkomsten + een expositie)
  • Groepsgrootte: maximaal 8 kinderen
  • Voor wie: kinderen van 7 t/m 12 jaar
  • Locatie: Viore, Oosterengweg 44, Hilversum

Aanmelden of vragen?

Dorenda Fokker | d.fokker@mee-ugv.nl | 06 14 56 10 69

of meld je aan via de website van Viore: www.viore.org.